Tydzień? Nikt tyle nie czeka. Zwykle następnego dnia już się stawia ściany fundamentowe, maksymalnie drugiego. Na osiedlówkach też na stropy wchodzi się już drugiego dnia. Przy odpowiednich cementach beton drugiego dnia ma wytrzymałość minimum 10MPa.
Niech solidnie zweryfikuje ofertę bo IMHO ES Polska jest droga... bo czasem w części prac tylko pośredniczy zlecając innym całość robót łącznie z załatwianiem materiałów etc, i nie mam na myśli tutaj brygad a firmy, które oferują kompleksowe budowy domów i są dość znane. A im więcej pośredników tym wyższe marże.
Swego czasu jakiś potencjalny inwestor podesłał mi projekt i kosztorys "od konkurencji" z zapytaniem czy za tyle wybudujemy ten dom. Zweryfikowałem ofertę i okazało się, że możemy to zrobić. Kosztorys od konkurencji był właśnie od ES Polska. Trochę powęszyłem i okazało się, że potencjalny inwestor to pracownik ES Polska szukający firmy podwykonawczej/generalnego wykonawcy, który wykona cały zakres prac. Zdziwiło mnie to bo wychodzi na to, że ES Polska sprzedaje usługi drożej niż konkurencja. o_O
pzdr
Zamieszczone przez leonn
Swego czasu jakiś potencjalny inwestor podesłał mi projekt i kosztorys "od konkurencji" z zapytaniem czy za tyle wybudujemy ten dom. Zweryfikowałem ofertę i okazało się, że możemy to zrobić. Kosztorys od konkurencji był właśnie od ES Polska. Trochę powęszyłem i okazało się, że potencjalny inwestor to pracownik ES Polska szukający firmy podwykonawczej/generalnego wykonawcy, który wykona cały zakres prac. Zdziwiło mnie to bo wychodzi na to, że ES Polska sprzedaje usługi drożej niż konkurencja. o_O
pzdr
Komentarz